donderdag 26 maart 2020
Corona of geen Corona…Dat is de vraag…..

Nederland ( en de rest van de geciviliseerde wereld) heeft nog nooit zo op slot gezeten als nu. De oliecrisis van 1973 is er niets bij. Toentertijd werd er door de Arabische oliewereld de prijs van olie met 70 % verhoogd en iedere maand 5% minder geleverd. Het duurde een jaar voordat alle embargo’s er weer af waren en de wereldeconomie weer herstelde.

De Coronacrisis van nu is van een geheel andere orde. De oliecrisis bracht een aantal autoloze zondagen  en brandstofbonnen die nooit ingewisseld hoefden te worden.   Niemand werd ziek, behalve dan diegene die gigantisch verloren op de beurs…. Corona  brengt een hoop ellende en verdriet en  zorgt er voor dat we in ons Nederland aan huis gebonden zijn. Dat alles in een intelligente poging  om een pandemie voor te zijn.  In Brabant vallen nu de meeste slachtoffers. Merendeels  ouderen die toch al iets onder de leden hadden of gen weerstand genoeg.

Hoe zit het nu met ons…..Op een klein deel van onze 829-832ZwtCie leden na, zitten we allemaal in de bewuste doelgroep die op moet passen. Dat betekent dus binnenblijven, geen “vreemd” bezoek, geen bezoekjes naar de (klein)kinderen , geen vrijwilligerswerk voor de vereniging etc. etc. Ook alle vakantieplannen vallen in duigen. Kunnen we nu wel of niet met Pasen naar de camping…..

De vereenzaming ligt op de loer. Natuurlijk zijn er allerlei klussen in en rond het huis te doen. Niet al te veel op één dag, anders droogt die activiteit ook op.

Wel een mooie tijd om nu eindelijk eens digitaal op zoek te gaan naar oude kameraden.  Duik nu eens in de wondere wereld van Google en spit al die namen eens na die je je nog kan herinneren. Waag er eens een telefoontje aan en kom tot verrassingen.

Schrijf ook eens je mooiste herinneringen op die je aan je diensttijd gehad hebt.  Gebeurtenissen die je in je latere leven verder hebben geholpen.  Deel die herinneringen met ons via FaceBook of via de site.  Wellicht kunnen we hier ook weer een mooi boek van maken.   

Kortom, zie het als een bezigheid er bij!

Het duurt nog een flink aantal maanden voordat de reünie gehouden wordt. Tegen die tijd zullen we hopelijk verlost zijn van alle beperkingen. Er zijn nog  37 plaatsen beschikbaar.  Zorg er voor dat die allemaal gevuld worden met nieuwe gezichten.

Mochten er leden zijn die reeds te bed liggen met Corona, laat dat dan even weten. In ieder geval  beterschap.

Op naar de lente en blijf gezond!

Henk Kruit,
829-832ZwtCie

0630390054

Geen opmerkingen:

Een reactie posten