zaterdag 21 mei 2022

Update 21 mei 2022


Traditiegetrouw aan het begin van de vakantieperiode een update over het wel en wee van onze 829-32ZwtCie vriendenclub. Ook dit keer meldingen in de personele sfeer:

Aan de poort en terug in de compagnie:

·         Aad van Schaften uit Delft. ( 70-1), chauffeur het derde peloton. 

·         Marti Smits uit Veghel ( 83-6) , Takelwagenchauffeur

Allebei een hartelijk welkom terug  in onze club. Zet je voertuig maar snel op het voertuigenpark, eerst aftanken natuurlijk en de stof er af spuiten…en daarna met  een rotgang naar de bar. We zitten al een tijdje op jullie te wachten!

Overleden:

Ton Krijger, 60-1,  uit Roelofarendsveen;  overleden op 22 december 2021. Ton heeft twee reünies meegemaakt.

Wout Resink,  72-1, uit Dronten, overleden op 13 november 2021. Reünie 2015

Joep Vanhoudt, 67-3, uit Nuth. Overleden op 27 maart 2022. Joep was al geruime tijd ernstig ziek. Tijdens de crematieplechtigheid is door Henk Kruit, namens alle vrienden van 829-832ZwtCie, een herdenkingswoord gesproken.

J.Lechner ( beroeps Sergeant ) overleden op 11 maart 2022, in 2015 was sgt. Lechner aanwezig op onze reünie.

Nees van Nes, Majoor, oud CC van onze compagnie in de periode 4 november 1974 tot 1 september 1977. Overleden op 20 februari 2022. Majoor van Nes was bijna 3 jaar Compagnies Commandant.  Nees van Nes is ook de ontwerper van het nieuwe embleem van het Regiment Bevoorradings  en Transporttroepen Wat statistieken:

Tot op heden telt onze groep 421 leden.  Vanaf 2005 zijn er 6 reünies geweest waarvan de reünie van  2018 ( DAF museum) de meeste deelnemers telde (172).  De reünie van 2008 (* AAT museum, Stroe) telde de minste deelnemers (72).

De oudste lid van onze club is van de lichting 56-2, de jongste 88-1. Daar zit een wereld van verschil tussen. De eerste reed nog op oud Amerikaans materieel, de jongste op de voorlaatste generatie DAF. Het overgrote deel van de leden zitten in de 70er lichtingen. (149) .

 

Verhalen en foto’s:

Ik heb het al vaak gevraagd en doe het nog een keer…..een ieder van ons heeft verhalen over zijn of haar diensttijd. Soms sterke verhalen ( de meeste…) soms ontroerende verhalen of gewoon verhalen wat je zoal hebt meegemaakt. Die verhalen mogen niet verloren gaan. Juist bij 829-832 ZwtCie gebeurden dingen die nergens anders zich voordeden. We waren altijd onderweg en maakten veel mee. Terug op de compagnie werden die verhalen uitgebreid, onder het genot van een pilsje, aan de bar verteld. En zeker thuis aan je familie en vrienden. ( niet alles natuurlijk, maar na al die jaren mogen de geheimen ook wel eens uit de kast komen….)

Het ligt in mijn bedoeling die verhalen op een gegeven moment te bundelen en er een mooi strak boek van te maken die uitgereikt kan worden op de volgende reünie. Dat moet toch mogelijk zijn.  Als ik op zo’n reünie om mij heen kijk zie ik iedereen uitgebreid met elkaar praten en lachen. Ik weet ook zeker dat er niet wordt gediscussieerd over het kweken van geranium in het raamkozijn.  Met andere woorden: kom op met die verhalen. Het maakt mij niet uit hoe je ze schrijft. Op je PC en mailen of  op papier en met de post. Met of zonder schrijf- of stijlfouten, die haal ik er toch wel uit.  En als je dan ook nog je oude schoenendoos ondersteboven gooit en die foto’s er uit haalt van je diensttijd en naar mij mailt of stuurt ( die krijg je dan weer terug natuurlijk), dan is de zaak compleet. Je foto’s gaan in ieder geval in je eigen album op onze site.

Verras mij nu eens en zorg dat ik een heleboel werk krijg. 

Nooit loskomen van je diensttijd….

Er zijn van die mannen die hun diensttijd maar niet vergeten kunnen. Een enkeling die er niet vanaf kan komen is Jack van Eck ( 79-1) . Deze jeugdige ouwe stomp rijdt nog altijd dagelijks de BOS pompen vol op de nog overgebleven kazernes en complexen. Een 829-832 man in hart en nieren dus.


Rest mij een ieder een geweldige vakantie toe te wensen, veel zon, weinig regen, lekker eten, een biertje, wijn, whisky of borrel op z’n tijd en veel tijd om al die verhalen nu eens aan het papier toe te vertrouwen.

Met AAT groet,

Henk Kruit

0630390054 ; 829.832zwaartransport@gmail.com; www.829-832zwaartransport.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten