zondag 15 augustus 2021

Toine Fraanje overleden

Op de foto: Toine Fraanje op onze laatste reunie (2018) in het DAF Museum. Toine gaf daar een lezing over nieuwe- en oude KL voertuigen. 

Goedenavond Generaals, Collega’s, Dames en Heren en Regimentsgenoten,

Afgelopen dinsdag 10 augustus is in het bijzijn van zijn familie overleden de kolonel bd Toine Fraanje. Toine was een oud gediende van ons stamregiment Aan en Afvoertroepen. 
In 1975 is hij begonnen als PC bij 829/832 Zwtcie (munitiepeloton/1e peloton) in Keizersveer. Daarna heeft hij diverse functies vervuld o.a. plaatsvervangend commandant bij 42 Bevocie. In 1989 is hij in Duitsland geplaatst bij 41 Pabrig te Seedorf als brigade verkeers-/vervoersofficier. Zijn verdere carrière heeft hij voornamelijk gewerkt bij internationale staven en op diverse commandoniveaus. Zijn laatste functie als kolonel was hoofd J1/J4 van het internationale NATO-hoofdkwartier in Madrid (Allied Force Command). Toine is 4 maal uitgezonden naar Bosnië en Kosovo. In 2006 is hij met Functioneel Leeftijdsontslag (FLO) gegaan. 

Naast zijn militaire beroep was Toine een fervent motorrijder en jager. Hij was lid van de stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders en was Schützenmeister bij de Schützengesellschaft Neustadt e.V. Na zijn pensionering is hij nog actief geweest in de touringcarbranche. 

Toine is enkele weken geleden opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum. Hier heeft hij enkele weken moeten wachten op een operatie. Helaas mocht deze ingreep niet leiden tot verbetering en heeft Toine de keus gemaakt zich niet verder te laten behandelen. Vorige week donderdag is hij overgebracht naar een Hospice in Etten-Leur waar ik hem nog heb mogen bezoeken. De dagen daarna ging Toine hard achteruit en is hij in het bijzijn van familie overleden. Toine is 70 jaar geworden. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Joke, de kinderen Nancy en Monique, hun partners en kleinkinderen. Zoals zij zelf aangeven op de kaart zijn zij diep bedroefd, maar intens dankbaar voor alles wat hij voor hen heeft betekend. Namens het regiment heb ik onze condoleances overgebracht. Er is gelegenheid tot afscheid nemen van Toine op zaterdag 14 augustus van 15.00 tot 16.00 uur in het Mortuarium H. Willibrordus, Pastoor Bastiaansensingel 32 te Sint Willebrord.   

De crematieplechtigheid wordt gehouden op dinsdag 17 augustus om 14.00 uur. Wegens de maatregelen rondom het Coronavirus is de familie genoodzaakt het afscheid in besloten kring te laten plaatsvinden. Namens het Regiment wordt er een bloemgroet gebracht en zijn de regimentsadjudant en ik bij de uitvaart aanwezig. U wordt de mogelijkheid geboden de dienst te volgen via een livestreamverbinding. Link: http://livestream.zoomenzegestede.nl Inlogcode: qgE5UH (LET OP Hoofdlettergevoelig)

Toine heeft ervoor gekozen na zijn crematie te worden bijgezet op de Veteranenbegraafplaats te Loenen. Dit zal op een later moment plaatsvinden. 

Met vriendelijke B&T groeten, 

Luitenant-kolonel H. (Henk) Plenk 
Commandant Regiment Bevoorradings- en Transporttroepen

1 opmerking: