woensdag 30 juni 2021

Update 30 juni 2021

 Let op: foute postcode Joep Vanhoudt : Het juiste is : 6361VN Nuth


Eind juni , Corona is nagenoeg het land uit. Behalve die Delta Variant dan. Gelukkig zijn we nagenoeg allemaal op een leeftijd dat er inmiddels een tweede prik in je arm zit en kunnen we weer vooruit plannen. We kunnen weer op vakantie, in binnen- en buitenland. Het mondkapje kan af. Kortom: Iedereen ziet het positieve ervan weer in! Genoeg ook om weer eens bij te praten:

Reünie 9 oktober 2021

 Vorige week is er uitgebreid overleg geweest met de leiding van het Intendance en AAT Museum in Soesterberg.  De geplande datum voor de reünie, 9 oktober 2021,  is nu definitief vastgesteld, alle punten zijn doorgesproken, de Blauwe hap is geregeld, kortom, we kunnen weer bij elkaar komen.  Vanzelfsprekend alles nog wel onder een klein voorbehoud. Er kan natuurlijk van overheidswege weer een stokje tussen gestoken worden in de vorm van een nieuwe  lock-down of zoiets. We gaan er overigens niet van uit dat dit gaat gebeuren.  Die anderhalve meter is natuurlijk wel een dingetje. De Palmpit is groot genoeg om een gezelschap van 125 feestvierders onder te brengen, maar dan staan we wel te dringen…..Speciaal voor onze reünie wordt er een grote partytent buiten opgesteld, zodat we wat extra ruimte hebben.  Eind augustus, begin  september krijgen de reünisten in ieder geval een aparte mail met alle gegevens etc. Het maximum van 125 deelnemers is behaald. Mochten er deelnemers zijn die op 9 oktober niet aanwezig kunnen zijn, laat dat even weten middels een mailtje naar 829.832zwaartransport@gmail.com . Mocht je je nog niet hebben opgegeven: we maken een wachtlijst. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt…..

Nieuwe leden:

Deze keer 4 ouwe wegpletters aan de poort: Kees van Bezouw 70-6; Sytse Mulder 84-3; Paul Pannekoek 79-3 en Wiert van der Veen 68-1. Alle vier een hartelijk ‘welkom terug’ op de compagnie. Zet je DAFFIE  snel op het voertuigenpark, eerst natuurlijk even afspuiten en aftanken en dan als de sodemieter naar de bar. We zijn al aan het indrinken.

Ziekenboeg

In Limburg herstelde  Kpl 1 Joep Vanhoudt het laatste jaar heel langzaam van een vervelende ziekte waarvoor hij nog altijd immunotherapie krijgt. Nog twee behandelingen te gaan. De ziekte is in ieder geval stabiel.  In april echter kreeg Joep zijn 7e harseninfarct… Hij is op dit oment  opgenomen in een kliniek. Het herstel hiervan gaat redelijk en wellicht kan hij over een paar weken toch weer naar huis.  Dit is niet zomaar iets….Ik zou het bijzonder op prijs stellen als we Joep een hart onder de riem kunnen steken dmv een opbeurende kaart: Joep Vanhoudt, Lijsterstraat 2, 3661VN  6361VN Nuth. Zorg dat die brievenbus vol ligt met kaarten : Allen voor één, één voor allen!

Echtgenote van Ltd-Kol. Bd. Ton Maas overleden

25 juni jl. is mevrouw Puck Maas – van Starrenburg na een verblijf van anderhalf jaar in het zorghotel Schiehoven overleden. Door de coronamaatregelen is besloten het afscheid in besloten kring te houden. U kunt de dankdienst voor haar leven met ‘onze majoor’ Maas meebeleven via de livestream vanuit crematorium ‘Schollevaar’ op donderdag 1 juni om 10.15 uur. Link: www.hess.nl/condoleance, zoek op ‘Maas’ en klik vervolgens op ‘volg online uitvaartdienst’

Ltd-Kol bd. Maas: Namens alle oudgedienden van 829-832 Zware Transport Compagnie bieden wij onze welgemeende condoleances aan en wensen u sterkte met het verwerken van dit verlies.

Benoeming Regiment Bevoorradings- en Transporttroepen

Op 22 juni jl is de Adjudant Hans Berkers beëdigd als Regimentsadjudant. Hij volgt de adjudant Marcel Blok op. Marcel is overgeplaatst naar de KMS als pelotonscommandant.  Namens alle oudgedienden van 829-832ZwtCie wensen we zowel Hans als Marcel veel succes in hun nieuwe functie.

Voor ons als 829-832ZwtCie oudgedienden is de Regimentsadjudant de spreekbuis naar en van het Regiment.

Diensttijdverhalen

Mijn oproep in de laatste update om korte en lange diensttijdverhalen in te sturen, heeft enkele mooie en sterke verhalen opgeleverd. Deze kunt u vinden op onze site! Maar….er zijn natuurlijk nog veel meer verhalen. Allemaal opgeborgen in die grijze massa boven onze ogen…… Haal op die herinneringen! Schrijf ze uit,  zet ze in je PC of Laptop en stuur ze op. Al die anekdotes verdienen een plaatsje op de site en wellicht over enkele jaren in een boekwerk om nooit te vergeten. Maak je niet druk over eventuele taalfouten of zoiets. Alles wordt gecorrigeerd. Als je er nog foto’s bij hebt, helemaal mooi meegenomen. Inmiddels heeft ons fotoboek over de 1000 foto’s die herinneren aan die geweldige tijd. Daar horen die verhalen ook bij! Laat mij verrassen en stuur ze naar 829.832zwaartransport@gmail.com

Ledenlijst op de site

Er staat een nieuwe ledenlijst op de site. Check even of er iets achter je naam staat en stuur de correcties naar 829.832zwaartransport@gmail.com

Op zoek naar….

Ook op de site een nieuwe zoeklijst. Er hebben in het bestaan van 829-832ZwtCie een paar duizend mannen gediend in onze compagnie. Vanzelfsprekend is niet iedereen meer te achterhalen. Er is een lijst samengesteld van namen die herinnerd worden en dus gezocht worden. Kijk de lijst eens na en wellicht zie je iemand die je kent of weet waar deze woont.

Ik wens iedereen een geweldige gezellige zomer toe!

Met AATgroet,

Henk Kruit,

829-832ZwtCie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten