vrijdag 12 februari 2021

Update 12 februari 2021

 


Corona…we kunnen er niet omheen. We schrijven nu 10 februari 2021 en we zitten nog steeds opgescheept       ( opgehokt kan je beter zeggen) met een virus die moeilijk te bedwingen valt.  Vaccins zijn al wel te krijgen, maar vooralsnog alleen voor speciale doelgroepen.  Het merendeel van onze leden zitten in de ‘klasse 60-80’ en die zijn nog niet aan de beurt. Dat kan wel het voorjaar worden.  2020 was een jaar om snel te vergeten, 2021 doet z’n best om vorig jaar te overtreffen.  0,003 % van onze bevolking op de IC’s  is voor onze beleidsmakers voldoende om te heleboel op slot te houden. Of je daar nu mee eens bent of niet, we hebben er mee te maken en we kunnen het niet veranderen.

Grote evenementen worden nu al afgelast, zoals de Nijmeegse Vierdaagse. Het is voor de organisatoren onmogelijk de 1,5 meter regel te handhaven, mede door de lage vaccinatiestaat.  Onze reünie was al  verplaatst van oktober 2020 naar 18 april 2021. Maar ook dan lopen wij  tegen dezelfde problemen aan.  Zolang de 1.5 meter geldt, is het onmogelijk samen te komen. 

Ook in april blijft  de locatie om die reden gesloten.  Regeren is vooruitzien ( zeggen ze)……. Laten wij nu ook die stelregel maar hanteren en de reünie definitief uitstellen tot oktober van dit jaar.  Voldoende tijd om te bezien of de 1.5 meter regel wordt afgeschaft of versoepeld.  De definitieve datum wordt  zsm aan jullie kenbaar gemaakt maar noteer in ieder geval  9 en 16 oktober in je agenda.  Besluitvorming hierover nadat wij gesproken hebben met de leiding van het museum.

Politiek

We hebben het ook hier al eens eerder over gehad. Onze club van Oudgedienden van 829-832ZwtCie zit niet te wachten op politieke praatjes, of ze nu linksdragend  of dat ze nu naar rechts gericht zijn…. Oproepen om aan demonstraties mee te doen, zal je op onze site niet vinden. Ook geen oprechte oproepen om petities te tekenen, ook als het Defensie betreft.  Dan komen we ernstig  in conflict met nieuwe Privacy Wet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) als ik de gehele ledenlijst zou mailen.

Over naar de orde van de dag: 

Nieuwe leden:

We hebben een flink aantal nieuwe Oudgedienden aan de poort! Ad van Gemert, 83-6 ; Rene van Otterdijk, 82-1; Arie Beijersbergen, 69-6; Dick Sonneveld, 59-4 ; Kees Ilmer, 79-1; René Schouten, 84-6; Ad Kusters, 74-6; John Kroes, 62-6; Bert Tory, 83-1; Kees Dekker,77-2 en Jaap Rietveld,  86-2 .  maar liefst 11 stuks die allemaal achter elkaar voor de poort staan te dringen om binnen te komen. Zet alle voertuigen maar snel op het voertuigenpark ( eerst even afspuiten natuurlijk en voltanken aan de B.O.S.pomp) en dan in een draf naar de compagniesbar. We zitten al op jullie te wachten! Welkom terug in ieder geval!

Ziekenboeg

Voor zover ik kan overzien, zijn er geen zieken te melden. Wel heb ik een bericht gehad van een gewaardeerd lid dat hij ziek is , maar wil hier geen ruchtbaarheid aan geven. Die wens wordt gerespecteerd. Mocht het zo zijn dat het virus toch heeft toegeslagen en je ligt hiermee in bed, laat het even weten middels een mailtje naar 829.832zwaartransport@gmail.com .

Overleden

We hebben in 2020 afscheid moeten nemen van drie  “Die Hards’ .

Klaas Tuit (82-2), 15 januari 2020; Joop de Pater (70-2), 6 oktober 2020 en Jo Dreessen ( 74-5) op 19 december 2020.  Klaas en Joop waren al geruime tijd ziek. Jo is plotseling overleden. 

Namens alle oudgedienden van 829-832ZwtCie een welgemeende condoleance aan de achtergebleven familieleden.

Diensttijdverhalen

Ik heb  er al eens eerder over gesproken, maar deze Lock-down tijd is uiterst geschikt om al die  ( sterke) verhalen nu eens aan het papier toe te vertrouwen.  Op de site zijn er reeds vier gepubliceerd en het laat zich aanzien dat het er veel meer gaan worden. Ik zie zomaar ineens een boek aankomen als dit zo door gaat. Mooi geïllustreerd met een paar sappige foto’s!   Maak je niet druk over de opmaak. Schrijf lekker van je af en laat de correctie maar aan mij over. Dan heb ik ook wat te doen.  Er moet toch verschrikkelijk veel te vertellen zijn over al die transporten naar Duitsland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen etc. etc. Ook al die verhalen over het meedoen aan oefeningen in Nederland en Duitsland. De broodtransporten naar oefeningsgebieden etc  etc.

Kom op, vrienden, neem een drankje mee als je voor je PC gaat zitten en laat je brein het werk doen. Voordat je het weet, komt er van alles boven…… Mail je concept naar 829.832zwaartransport@gmail.com en het komt helemaal in orde.

Mailadressen

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, geef je nieuwe mailadres door als je veranderd van provider.  Er komen de laatste tijd weer  onbestelde mails terug.  Ook zijn er lieden onder ons die de mailbox niet leden. Ook een elektronische  box kan vol raken en ook dan komt de mail retour.

Ledenlijst op de site

Check de ledenlijst op de site en kijk achter je naam of er actie is vereist. Van een aantal is de lichting niet bvekend en/of met mailadres niet meer bruikbaar.

Het Fotoboek

Het fotoboek op de site heeft de laatste tijd weer updates gehad.  Veel nieuwe foto’s , genoeg te bekijken dus. Ga r maar eens voor zitten en spit die albums maar eens door. Heb je zelf nog foto’s?  Scan ze dan even in en mail ze naar ons mailadres.  Een eigen fotoalbum is zo gemaakt.

Actief op zoek naar oude vrienden

Coronatijd….iedereen opgehokt, niemand de deur meer uit na 21.00 uur. Ideale tijd om je eens te verdiepen waar die oude vrienden van je gebleven zijn.  Op internet kan je namen zoeken per woonplaats. Gewoon in de digitale Telefoongids. Weet je nog namen? Google eens en probeer contact te krijgen. Hoe groter onze groep, des te leuker worden de reünies .

Iedereen weer bijgepraat!  Zo gauw ik nieuws heb over de reünie, dan kom ik daar direct mee terug! Ik wens jullie in ieder geval alle gezondheid toe en op naar de lente!

Vragen etc. : graag mailen naar 829.832zwaartransport@gmail.com

Met AAT groet,

 

Henk Kruit,

829-832ZwtCie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten