woensdag 31 juli 2019

Update 31 juli 2019

Tijd om even bij te praten….De reünie van  april 2018 ligt al weer een tijdje achter ons.  Inmiddels zijn we allemaal weer een jaartje ouder en nog altijd blijft die diensttijd met je gedachten spelen.  Dan ga je eens op internet neuzen of er iets te vinden is van die mooie tijd… Dit keer staan er daardoor  twee mannen voor de poort:

·         Pedro Knepper uit Alphen is de eerste . Pedro is van de roemruchte lichting 72-5. Hij verbaasde zich er erover dat de site nog altijd bestond en dat we op FaceBook actief zijn. Pedro: gauw je combinatie afspuiten, wegzetten in de rij en op een draf naar de compagniesbar:  we zetten het bier alvast klaar!
·         Marius Kuijten uit Eindhoven is de tweede:  Marius ( 66-4) heeft gediend in Vught en behoort dus tot de  echte oude hap…. Een compagniesbar hadden ze in die tijd nog amper en de compagnie stond onder de bezielende leiding van Majoor Lupker.  Marius, zet je trekker-oplegger maar naast die van Pedro en ren achter ‘m aan: je pils staat koud!

Welkom terug bij de compagnie, mannen. Je maakt nu deel uit van de > 400 strijdmakkers van 829-832 die de weg terug gevonden hebben! We zien jullie graag op de volgende reünie!

We hebben een tweetal zieken in de compagnie:

·         Joep Vanhoudt uit Nuth knokt zich nu een weg terug om verlost te worden van een slopende longziekte. Hij heeft in het ziekenhuis gelegen en herstelt nu thuis in afwachting van immunotherapie.  Vorig jaar waren we nog bij hem en zijn lieve vrouw Franciene voor lunchje voordat we naar de zieke Cor Wilbrink  gingen. Nu is Joep echter aan de beurt en dat komt hard bij ons aan. Joep z’n adres voor een mooie kaart: Joep Vanhoudt, Lijsterstraat 2, 6361VN Nuth.

·         Joop de Pater kreeg na een bevolkingsonderzoek te horen dat hij darmkanker heeft en na onderzoek in het ziekenhuis kreeg hij bericht  dat er uitzaaiingen zijn en er helaas geen behandeling meer mogelijk is. Joop heeft altijd genoten van de reünies en heeft een behoorlijke bijdrage geleverd aan het boek “Handboek van een Soldaat” . Hierin stak hij zijn mening niet onder stoelen of banken over de mooie tijd die hij bij 829-832ZwtCie gehad heeft. Hij komt volop aan het woord in dat mooie boek!  Joop is te bereiken op mailadres: b.noort@planet.nl of middels een mooie kaart naar Joop de Pater, Thorbeckelaan 7a, 2805CA Gouda.

Sterkte allebei:  “geen berg zo hoog, of er loopt wel een pad overheen”  Dat geldt zeker voor jullie twee. 
Een voor allen en allen voor één ( in dit geval twee J ) : Stuur een kaart , recht uit je hart, naar Joep en Joop! Alvast bedankt!

Ons Flickr Fotoboek…..
Ook een continuing story….Was eerst de site “Free of Charge”, nu is het de bedoeling dat er USD 49,- wordt betaald voor een PRO contract omdat er meer dan 1000 foto’s op de Flickr site staan. Er is echter ook een mogelijkheid om hier onderuit te komen. Je moet kunnen aantonen dat je een Non-Profit organisatie bent.   Hiervoor is een mooi formulier ontworpen die op hun site staat. Ik heb ‘m nu al twee keer ingevuld, maar een antwoord krijg ik niet.  Zelf kan ik nu niet meer uploaden.  Een andere mogelijkheid is terug te gaan naar het “oude” fotoboek van Myalbum.nl.  Dat is ook niet gratis en kost € 60,-- per jaar. Of je nu door de hond of de kat gebeten wordt, maakt dus niet uit. Ik denk dat ik er de komende weken maar eens voor ga zitten om alles weer te verhuizen maar Myalbum. Dan maar extra kosten, maar dan zijn we uit de brand.  Jullie merken vanzelf wat de uitkomst is.

De komende reünie:
Wordt het nu april 2021 of toch eind 2020? Die beslissing wordt eind van dit jaar genomen.  Op onze FaceBook pagina stemde 78% van de leden voor een reünie in 2020. Dat weegt natuurlijk mee.  Waar de komende reünie wordt gehouden, is nog niet bekend. Wel ga ik op 14 augustus as. een dagje op pad om een mogelijke locatie te bezoeken.  Ik  kies in ieder geval nu voor een locatie in het midden van het land.  De laatste keer heb ik goede hulp gehad van een aantal strijdmakkers.  Die ga ik de komende tijd  benaderen om een reüniecommissie te vormen.  Wordt vervolgd!

Allemaal clubs voor oudgedienden….
Wij zijn al jaren als oud-AATgedienden actief middels onze site en FaceBookpagina en de bijbehorende reünies. Naast onze ( vrij van contributie) vereniging zijn er nog enkele: een paar voorbeelden:

·         De KOVOM: de Koude-Oorlog Veteranen . Eigen  site en activiteiten.  Een aantal van onze leden is lid. Contributie verplichting. ( link op onze site)
·         De FMOK : Federatie der Oudgedienden der Krijgsmacht….. deze federatie beheert ook de FB pagina’s “Cold War Warriors”en de “Groep Oud-Kpl  TS en KVV” . Contributie verplichting.  Deze club brengt badges uit en verstrekt , evenals de KOVOM, oorkondes.
·         Blauw-Bloed.nl : website tbv alle oud AATers. Ook op FaceBook actief : “Aan-en Afvoertroepen”  geen contributie. Wel de mogelijkheid om te doneren.  Stuwende kracht achter Blauw-Bloed is Cor van Boven. Kampt echter met gezondheidsproblemen en heeft        (nog) geen opvolging .  
·         Dienstmakkers NL :  FaceBook pagina;  18.863 leden (!) . Zoek je oude dienstmaat…..
·         Veteranen 1 NL/BE VN Bataljon : Facebook pagina. Echte vriendenclub!

Logo 829-832ZwtCie nieuwe stijl
Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een logo voor 829-832ZwtCie. In de eerstvolgende update vertrouw ik er op dat e.e.a. getoond kan worden!

Rest mij iedereen nog een prima tweede helft van de zomer toe te wensen. 

Nil Nobis Absurdum,


Henk Kruit,
829-832ZwtCieGeen opmerkingen:

Een reactie posten