woensdag 3 januari 2018

Update 3 januari 2018 : Een goed begin is het halve werk…..

Laten we 2018 dan maar eens goed beginnen!  Allereerst de mededeling dat we de 136 inschrijvingen deze week gaan passeren. De teller staat nog niet stil….Maar bij 150 stopt het toch echt, anders is het niet meer te behappen voor het DAFMuseum….Moeten we voor de volgende keer dan toch maar een evenementhal gaan bespreken…..

Wat opvalt is het grote aantal inschrijvingen van de latere lichtingen. Begrijpelijk gaan ook deze mannen eens met pensioen of gaan korter werken. Dan is er tijd om eens te grasduinen in het militaire verleden!  Ik sta versteld van de prachtige foto’s die wekelijks in de mailbox landen. In het nieuwe FLICKR Fotoboek op de site kan je ze allemaal vinden.

Ook nu weer 6 nieuwe mannen aan de poort.  Allereerst Dirk Verbrugh (73-6) en GertJan Timmers (76-4). Even de boel afspuiten en rechtstreeks naar de bar.  Pierre Mouws (68-5) en Johan Wiersma (62-6) zijn de volgende die de poort passeren. Johan heeft z’n fotoboek meegenomen. Daar willen we allemaal wel eens inkijken. Foto’s van Raketten die door 829ZwtCie getransporteerd worden. Uniek!
Achter Dirk en Gertjan aan en ook naar de bar. De laatste twee die onder de slagboom doorrijden zijn Kees Riemens (71-2)  en Ron de Jong (75-4) . Snel afkoppelen schoenen poetsen en hop…naar de bar! Wij wachten al op jullie met een biertje! Welkom terug in de compagnie heren!

En dan het grote nieuws….Ik wilde het eerst stilhouden en jullie verrassen op de reünie, maar laat ik maar verklappen dat er nu dan toch heus een echt boekwerk van 829-832ZwtCie gaat verschijnen.  Luitenant-Kolonel b.d.  Piet IJntema, geschiedschrijver van het regiment Bevoorradings en Transportgroepen, heeft zich belangeloos  op deze opdracht gestort en is al vanaf december bezig om de historie van onze compagnie aan het papier toe te vertrouwen.  Ondanks het feit dat de officiële archieven van onze compagnie vernietigd zijn, is er in het nieuwe museum genoeg te vinden over onze roemruchte compagnie.  Tot op heden is het al een boekwerk  geworden van 61 pagina’s en we zijn nog niet aan het einde.  Het is in ieder geval de bedoeling dat iedere oudgediende van 829-832ZwtCie die de reünie bezoekt, het boekwerk mee naar huis neemt!

Toch is hier en daar nog informatie nodig om de boel te completeren.  Denk even met ons mee en probeer antwoorden te vinden op de volgende vragen:

  • ·         Van 18 juli 1973 tot 7 november 1974 ( een vrij korte periode dus)  is Majoor van der Ham commandant geweest van 829-832ZwtCie. Wie kan meer over deze man vertellen. Wellicht ook de reden waarom zijn periode zo kort was. Wellicht heeft iemand nog een foto van hem.


  • ·         829 en 832 hebben in het verleden zgn Broodtransporten gedaan. Ik bedoel hier de transporten van Nederlandse bakkerijen naar Seedorf . Wie kan hierover meer vertellen? Waar werd er geladen?  Was dat een bakkerij ( naam?) in Bunschoten of waren er meer bakkerijen ( Zwolle < Nemeba) of Hengelo?  Waar werd er gelost? Was dat alleen Seedorf of ook nog andere kazernes zoals Langemanshof of Hohne?  Wat werd er gereden? King-Corn, Bums?  Was het ’s ochtends laden en ’s avonds lossen? Of werd er een nacht doorgereden?  In welke periode vonden deze transporten plaats? 

  • ·         Je gelooft het of niet…ik heb honderden foto’s maar geen enkele van een Groenewegen Trailer.  Iemand wellicht een foto in z’n schoenendoos?

·         Graag , als je antwoorden hebt, zsm reageren. Het boekwerk moet namelijk ook nog naar de drukker!Kortom, Piet IJntema en ik zijn er gezellig druk mee.  Nog een paar maanden ……en de 5e reünie nieuwe stijl is een feit.
Met AATgroet,


Henk Kruit,
829.832zwaartransport@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten