woensdag 15 november 2017

Update 15 november 2017


Uitzonderlijk…Binnen een paar weken zitten we boven de 110 deelnemers aan de komende reünie van 829-832ZwtCie. De animo om deel te nemen is groot…..Wat ook opvalt is de grote deelname van de latere lichtingen. Er zijn nog zo’n 19 plekken over, dus wie nog beslissen moet….

Hans Padding: De laatste week heeft zich achter de schermen heel wat afgespeeld. Allereerst het verzoek om meer informatie van de nabestaanden van Hans Padding, de dienstplichtige sergeant die, terugkomend van een oefening in Duitsland in 1977 verongelukte in de buurt van Lochem. Alhoewel 40 jaar geleden, bleek er genoeg info te zijn onder een drietal van onze leden om de familie in een keurige brief nader op de hoogte te stellen. Geweldig opgelost en de familie van Hans gerustgesteld. Ik ga geen namen noemen omdat ik niet weet of dat op prijs wordt gesteld. Met zo’n actie wordt het bestaan van onze vriendenclub bewezen! Bedankt mannen! Hans is inmiddels bijgeschreven in de “in Memoriam” lijst op de site.

Bert Lucas: Geert Peters , Secretaris Bureau Geschiedschrijving Reg B&T mailde mij dat Bert Lucas op 14 februari 2011 is overleden. Met die treurige mededeling is de zoektocht naar “onze” sgt1 Lucas beëindigd. Ook Bert is bijgeschreven in de “in Memoriam” lijst.

De YT 514 op de reünie : In Zevenaar is een ongekentekende YT 514 gevonden bij een echte liefhebber! Deze 514 is geheel in oorspronkelijke staat gebracht. Eén deze dagen ga ik de trekker eens goed bekijken en er voor zorgen dat deze in het DAF museum komt op de 21ste april van volgend jaar! Wordt vervolgd!

Majoor Jo Biesmans: Majoor Biesmans was van eind jaren 80 tot begin jaren 90 Compagnies Commandant van 829-832 ZwtCie. Hij is van 1942 en moet dus nu ongeveer 75 jaar zijn. Wij ( onze vriendenclub en het bureau Geschiedschrijving B&T) zijn naar hem op zoek! Wie kan meer vertellen over de huidige woonplaats van Jo ? Als je nadere info hebt: laat dat dan even weten middels een mailtje. Update 17-11-2017: Naar alle waarschijnlijkheid is majoor Biesmans na zijn Cambodjamissie in Cambodja gebleven en niet meer teruggekeerd in Nederland. Derhalve erg moeilijk nog te traceren

Nieuwe mannen aan de poort: Er staat weer een aardig rijtje! Allereerst John van Dalen van 79-1; nr. 2 is Ad Hermans (72-3); nr. 3 Johan van Eck (67-2); nr. 4 Johan van Dam (72-5); nr. 5 Gert Korevaar (72-2) en nr. 6 Kees (Casey) Broekhuis (79-3) . De laatste komt wel van heel ver aanrijden…..Casey woont tegenwoordig in British Columbia, Canada. Allemaal snel je combinatie naar achteren brengen en al klepperend op naar de bar. We zitten al op jullie te wachten!

Het fotoboek! Door al die nieuwe mannen is het ook aardig druk geweest met allerlei foto’s die in de mailbox kwamen. Hier en daar wat gecorrigeerd en ze allemaal per album in het nieuwe fotoboek geplaatst. Ga zo door! Er kunnen er nog veel meer albums worden gevuld!

Genoeg bijgepraat! Voor de twijfelaars: wacht niet te lang en meld je aan voor de reünie! We gaan er een mooi feest van maken!

Groetend,

Henk Kruit,

Organisatie reünies 829-832ZwtCie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten