maandag 20 augustus 2018

Cor Wilbrink...al meer dan drie maanden op de IC in Maastricht....Stuur een kaart!
Er zijn pechvogels op de wereld. Op zich niet erg want de meesten van ons kunnen wel tegen een stootje. En na regen komt zonneschijn...toch?
Bij Kpl 1 bd. Cor Wilbrink ligt het toch wat anders. Al jaren geplaagd door COPD, moest Cor hiervoor een operatie ondergaan in het Maastricht UMC+. Inmiddels meer dan drie maanden verder en Cor ligt nog steeds aan bed gekluisterd op de Intensive Care. Er is een infectie ontstaan waardoor Cor vanaf de operatie aan de beademing ligt met een Tracheastoma op z'n keel. Al die tijd ook geen vast eten meer, maar aan de slang met vloeibaar voedsel. Ook praten kan niet zolang de Tracheastoma vast zit.  Begin juni zijn Ebel Zijlstra, Piet van Tiel, Toon Dekker en ik (Henk Kruit) bij Cor op bezoek geweest. Om heel eerlijk te zeggen...Daar werden we niet vrolijk van. De afgelopen twee weken ben ik twee keer op bezoek geweest. De situatie is nog niet echt verbeterd, maar Cor lacht in ieder geval weer. Zeker nadat ik een brief van Piet van Tiel had voorgelezen. Praten kan helaas nog niet en zitten en lopen ook niet. Hij ligt nog steeds op de IC, terwijl er om hem heen allerlei tragedies afspelen. Geen prettige situatie, maar het is niet anders. Er zit, volgens zijn dochter, wel enige progressie in het ziektebeeld.
Om Cor een beetje op te vrolijken lijkt het ons een goed idee om Cor te overstelpen met Beterschapskaarten. Als iedereen  Cor een kaart stuurt, dan moet de postdienst van het UMC overuren maken! 

Het adres van Cor:  

Kpl 1 bd.  Cor Wilbrink,
Maastricht UMC+
afdeling Intensive Care,
Postbus 5800,
6202AZ Maasstricht

Niet vergeten dus: Stuur Cor een kaart en zorg dat alles vol komt te hangen! Oprecht bedankt!

Henk. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten